Skip til hoved indholdet
    Hjem Plejefamilier Vil I være plejefamilie? Indledende overvejelser

Indledende overvejelser

På landsplan søges der kontinuerligt efter nye plejefamilier til børn og unge, der af forskellige årsager ikke kan bo hos deres egen familie eller som har behov et støtteophold.

En vigtig beslutning

Det er en vigtig beslutning at blive plejefamilie. Det er en opgave, der kræver, at I kan samarbejde med barnets biologiske familie, netværk og forskellige myndigheder, herunder socialtilsynet, der kommer på besøg minimum 1 gang årligt.
Derudover er der krav om, at I løbende deltager i uddannelsesaktiviteter, så I er godt rustet til opgaven. Det er vigtigt, at I som familie får en realistisk forståelse af, hvad det indebærer at være pleje- eller aflastningsfamilie.

Alle potentielle plejefamilier skal godkendes for at sikre, at I har de nødvendige kvalifikationer til at tage jer af de børn, I vil få i pleje eller støtteophold.
Socialtilsyn Midt godkender alle plejefamilier bosat i Faaborg-Midtfyn Kommune og Region Midtjylland (minus Silkeborg Kommune). 

Informationsmøder

Går I og overvejer at blive plejefamilie? Så anbefaler vi, at I deltager på et af vores virtuelle informationsmøder. Her vil I få mere at vide om, hvad vi lægger vægt på hos en familie, der ønsker at blive godkendt som plejefamilie og I vil høre mere om ansøgnings- og godkendelsesprocessen. I vil desuden have mulighed for at stille spørgsmål. Informationsmøderne er ikke obligatoriske.

Informationsmøderne afholdes online via Teams

  • Torsdag 8. august kl. 16-18
  • Torsdag 31. oktober kl. 16-18 (åbnes for tilmelding 19. august)

Film om at være plejefamilie

Socialstyrelsen har udarbejdet en introfilm og 6 korte undervisningsfilm om det at være plejefamilie. Disse små film omhandler bl.a. hvordan familiens dynamik og parforholdet kan påvirkes af den nye situation som plejefamilie.

Socialtilsyn Midt
Papirfabrikken 38
8600 Silkeborg